Taubesällskapet i Skåne
c/o Lars Närwall
Regementsgatan 52 A, lgh 2801
217 48 Malmö

Taube på något sätt

Årets ”Taube på något sätt” var förlagd till Bellevue Park den 13 november. 54 medlemmar deltog i evenemanget, som blev mycket trevligt. Kvällen inleddes med att presentatören Göran Eklund läste en dikt, Morena, understödd på dragspel av Torsten Nordstrand, som också spelade till allsångerna. Jan-Åke Åkerlund ledde oss i allsångerna. Jan-Åke framförde också, förtjänstfullt, ”Farfar har berättat” av Lasse Dahlqvist. Göran D Svensson berättade om Gösta Werner i konsten. Gösta har gjort många illustrationer till Everts visor Göran hade också ett sedvanligt lotteri med fina vinster.

Stefan Lindhe, nybliven medlem och trubadur underhöll oss med ett musikaliskt quiz, som minsann inte var så lätt. En av frågorna var vad ön Sunnanön i visan Dansen på Sunnanö egentligen heter. En medlem visste detta. Det var Sven Törnqvist som visste att den heter Södermöja. Det var imponerande, tycker jag, som inte hade en aning.

Kvällen avslutades med att Göran Eklund spelade ett tapto på munspel, Nocturne. Därefter stod alla upp och arm i arm sjöng alla av hjärtans lust vår andra nationalsång, Calle Schewens vals.

För övrigt var maten paj eller räkcocktail mycket god. En lokal som vi nog har anledning att återkomma till.

Tack alla ni som bidrog till att kvällen blev lyckad och stort tack till alla medlemmar som kom. Utan er hade vi inte haft anledning att anordna denna kväll!

Se Inbjudan

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.