Taubesällskapet i Skåne
c/o Lars Närwall
Regementsgatan 52 A, lgh 2801
217 48 Malmö

Utflykt till Brösarp/Kivik

Det anordnades en utflykt till Kivik i samband med körens konsert i Brösarps kyrka. Ett 50-tal medlemmar följde med på utflykten. Denna startade från Tuppen i Malmö 10.30 och efter att gjort några kortare stopp för att hämta upp fler passa-gerare styrde vi kosan mot Kivik. Ombord höll
Jan-Åke Åkerlund i takt-pinnen och såg till att vi sjöng taubevisor efter de fina sångböckerna, som vi  nu har.

Väl komna till Kivik var det förbeställt, hos Buhres Fisk. antingen räkmacka eller sillamacka. Det flöt fint och det gick snabbt att få ut smörgåsarna till oss. Det största problemet var att vi skulle sitta utomhus och äta. Det regnade och blåste kallt. Man fick hålla i tallrikarna medan man åt. Komiskt minne efteråt, inte så kul just då.

Efter det åkte vi till kungagraven i Kivik. Vi fick på kaféet där en värmande kopp kaffe med äppelkaka eller chokladkaka. Mums! Medan halva gruppen intog kaffe fick den andra halvan en intressant lektion om stenarna som står inne i graven. Lektionen hölls av arkeologen Ann-Louise. Sedan byttes vi vid.

Färden fortsatte sedan, i den tjusiga bussen, till Kiviks Musteri. Där fick vi fri tid att kolla på museet, olika sorters äppelträd och inte minst gavs möjlighet att handla Årets skörd, marmelader, äppelchutney och mycket mer.

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.